Delta Agrar: Od jabuka 40 miliona evra

Bez autora
Oct 24 2011

"Delta agrar" očekuje da do kraja 2011. ostvari izvoz vredan 40 miliona evra i veoma je blizu ostvarenja tog cilja. U izvozu voća će dominirati jabuke, koje se prvenstveno plasiraju na tržište Rusije, a od ove godine "Delta agrar" će u manjoj meri ići i ka tržištu EU. U Čelarevu, gde se nalazi najveći i najmoderniji voćnjak u ovom delu Evrope, ove godine po prvi put ostvaren prinos od 60 do 70 tona po hektaru. Čitava proizvodnja u voćnjaku, koja će ove godine iznositi oko 5.500 tona, uglavnom je namenjena izvozu i reč je o modernim zasadima u kojima više od 86 odsto dobijenih jabuka pripada prvoj klasi.

Delta Agrar: Od jabuka 40 miliona evra"Delta agrar" očekuje da do kraja 2011. ostvari izvoz vredan 40 miliona evra i veoma je blizu ostvarenja tog cilja, izjavio je generalni direktor te kompanije Milan Grgurević.

- U izvozu voća će dominirati jabuke, koje se prvenstveno plasiraju na tržište Rusije, a od ove godine "Delta agrar" će u manjoj meri ići i ka tržištu EU - kazao je Grgurević.

On je istakao da je u Čelarevu, gde se nalazi najveći i najmoderniji voćnjak u ovom delu Evrope, ove godine po prvi put ostvaren prinos od 60 do 70 tona po hektaru.

Generalni direktor je naveo da je čitava proizvodnja u voćnjaku, koja će ove godine iznositi oko 5.500 tona, uglavnom namenjena izvozu i istakao da je reč o modernim zasadima u kojima više od 86 odsto dobijenih jabuka pripada prvoj klasi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik